Activiteiten

Ronald o Carolina Nooteboom

Gafsele 634A

91991 Åsele

telnr +46 (0) 76 777 2992

info@gafselehostel.se

 

Bg nr: 5082-0307

IBAN: SE40 8000 0842 0294 4854 2804

BIC: SWEDSESS

 

ACTIVITEITEN

Struinen door oerbos

De omgeving van Gafsele is interessant voor wie van wandelen houdt.Voor de geoefende wandelaar zijn er bestaande routes met wegwijzers, maar we hebben ook zelf een aantal routes bedacht. We helpen je op weg om zelfstandig het einddoel te bereiken of we geven de benodigde begeleiding.

 

Op avontuur, samen of zelfstandig

Voor alle wandelingen heb je minimaal stevige schoenen nodig. Een beperkt aantal dagrugzakken en wandelstokken hebben we te leen tegen een kleine vergoeding. Slaapzakken zijn te huur. Van half juni tot eind augustus is bescherming tegen muggen aan te raden. Muggennetten voor hals en gezicht hebben we te koop.

Vervoer terug naar het hostel kan geregeld worden. Eventueel gecombineerd met supermarkt bezoek in Åsele.

 

Wandeling oerbos Stenbithöjden

Zeer gevarieerde eén- of meerdaagse wandeltocht door sprookjesachtig oerbos

 

Zweden kent nog oerbossen. Stenbithöjden natuurreservaat is er één van. De wandeling gaat door afwisselend terrein met sparren en door de wind geteisterde berken, afgewisseld met veenmoeras. Het hoogste punt overstijgt de 600 meter. Er leven bijzondere vogels zoals de drietenige specht. De eland, bruine beer en lynx laten zich er regelmatig zien.

Met een overnachting in een hut, die wij voor je regelen. We kunnen ook eten en drinken voor je regelen. Maak het jezelf zo makkelijk als je wil.

 

 

 

Route Vitterhuset

Indrukwekkende rotsformatie, gevarieerde, pittige wandeling

 

De wandeling gaat 5 á 6 uur door moerassig veengebied (myrar), langs klaterende beken en schitterende vergezichten. Deze wandeling vraagt wel iets van je conditie en uitrusting. Je zal onder andere door stromen en beken waden. In het moerassige veengebied is het wandelen zwaar. Maar het einddoel is spectaculair en onvergetelijk: één van de hoogtepunten van de Sagavägen. De weg waaraan ons hostel ligt.

De route is niet beschreven of

bewegwijzerd. Daarom raden

we aan de wandeling onder

begeleiding te doen.

 

 

http://www.sagavegen.com/