over ons

Ronald o Carolina Nooteboom

Gafsele 634A

91991 Åsele

telnr +46 (0) 76 777 2992

info@gafselehostel.se

 

Bg nr: 5082-0307

IBAN: SE40 8000 0842 0294 4854 2804

BIC: SWEDSESS

 

 

 

Onze filosofie

Onze kernwaarden zijn een goede service en persoonlijke aandacht. De basis moet ook goed zijn, dus onze kamers zijn fris en schoon. Ons restaurant biedt eenvoudige maar heerlijke gerechten. We zijn een klein familiebedrijf en kunnen daarom flexibel zijn. We zullen altijd ons best doen je wensen te vervullen als dat binnen onze mogelijkheden ligt.

 

 

Geschiedenis van de school

Het hostel is gehuisvest in de voormalige school van het dorp. Het is een 50-er jaren gebouw dat is ingericht in een retro sfeer. De school is opgericht als een missionairsschool voor Sami kinderen. Op de plek waar het eerste gebouw was, staat nog een monument. Er zijn veel dingen bewaard gebleven uit de vijftiger jaren tijd van de school. De oude gymnastiekzaal bestaat nog in al zijn glorie, net als veel mooie fijne schoolmaterialen: boeken, kaarten... Ons gebouw is wel oud, maar heeft moderne faciliteiten.

 

Wij bieden

Slaapplaats voor 22 personen in 10 kamers. We zijn geen klassiek hostel: in onze kamers kunnen maar 2 of 3 personen slapen. We hebben nog wel stapelbedden, gedeelde douches en toiletten. De comfortabele huiskamer en de grote sauna met haar ruime wellnesruimtes nodigen uit tot ontspannen. De natuur rondom het hostel doet de rest. Hier kan je je losmaken van de dagelijkse beslommeringen en weer helemaal tot jezelf komen. Het restaurant van het hostel verzorgt een continentaal ontbijt met een Zweedse inslag en ook een daghap.

 

Zoveel te doen in zomer en winter, wij helpen je kiezen

Om de hoek ligt de zaagmolen, een grillhuisje in het bos, een bakhuisje en prachtige plekjes om te zitten en over de rivier te staren. Dromend van... tja, droom het maar.

Waarom geen wandeling maken over een oud wandelpad op Vispsjöberget, de natuur verkennen en een oude hut met uitkijktoren vinden op de top? Geniet daar van het mooiste uitzicht over de Ångermanälven (de vissersrivier) en het dorp Gafsele. Of huur een boot en vis de hele dag. Bezoek Offerhällan, volgens de overlevering een oude Sami offerplaats met een klif van 120 meter hoog.

Wij kunnen je helpen je outdoor activiteiten te plannen. Misschien een tocht met sledehonden? Of naar Solberg om daar de skihelling te veroveren of naar de verlichte langlaufloipes vlakbij het dorpshuis van Gafsele.

 

Evenement, feest, groepen, meetings

Kom je met een groep of besteed je de kerstvakantie in Zweden, wil je een evenement organiseren, op pad met een stel vis- of jagersvrienden: onze accommodatie heeft vele ruimtes waar je met elkaar kunt samenkomen, verhalen uitwisselen, of kerstfeest vieren in ons restaurant met een Zweeds kerstdiner. Lees meer op onze restaurant-pub pagina.

 

Services

Je kan je verblijf nog fijner maken door van onze services gebruik te maken: huur beddegoed en handdoeken, bestel de na schoonmaak, bestel ontbijt of diner of maak het jezelf gemakkelijk met een boodschappentas vol eten en drinken.

 

 

 

 

 

OVER ONS